En plats för egentid och vänner

Anna RoströmReal Stories

bygga pool

Real Stories

En plats för egentid och vänner

Real Stories

En plats för egentid och vänner

Lina skrattar – hon gör ofta det när hon hänger med barndomsvännerna från Dalarna. Alla konstaterar med glimten i ögat att Linas oas på Lidingö är en bra kompismagnet. Vi kan inte annat än att hålla med, vem vill inte vara kompis med Linas uteplats (och Lina också såklart).

Hej Lina, hur mår du idag?
Som jag förtjänar hahaha, vi passade på att göra stan igår, är inte varje dag man är barnledig plus har sina barndomsvänner på besök.

Vi tänkte att du ska få svara på uppslaget i boken som handlar om vad man gör med sina vänner när man är 2-3 år. Du är visserligen 38 år, men det borde väl funka minst lika bra. Första frågan: Vilka gillar du att leka med och varför?
Oj, jag gillar att leka med så många, men om jag måste välja så leker jag såklart gärna med mina barndomsvänner, min familj, mina kollegor och min sambo Johan. Och just ja, mina barn gillar jag såklart att leka med! De är inne i en sån rolig ålder nu. Nu blev det visst att jag valde många ändå, haha. 

Så vad brukar ni göra när ni ses, du och dina barndomskompisar alltså?
Vi pratar dalmål, löser problem, pratar relationer, dricker vin, äter och dansar till nostalgimusik. 

Doppresent från Artilleriet

Soffa som klarar det nordiska vädret från Skargaarden.

Image

Utdrag från boken Small steps, great stories. Uppslaget där ditt barn är 2-3 år.

Image

Vi ville få en känsla av skandinavisk oas vilket jag verkligen tycker trädgårdsarkitekten på Bengtsson Design fick fram.  Att oasen förvandlas till kaos så fort barnen är hemma är en annan femma, men det har ju också sin charm. 

Image

Trappan i poolen går längs hela kortsidan och gör det enkelt att gå i och ur poolen. Plus att det blir en härlig plats att sitta och njuta av solen på medan man vaktar barnen eller dricker vin (inte samtidigt såklart) säger Lina. 

Image

Lina med sina två barn Alma & Klas. Kort info om poolen. Byggteknik: Gjuten i betong och sen klädd med grå liner

Image

Soffgrupp Skargaarden.

Image

En pergola som släpper in ljus och samtidigt erbjuder skön svalka på sommaren.

Doppresent från Artilleriet
Image
Image

Lilla Nils hänger med Lina och Sara i pergolan. 

"Jag skrattar nog mest åt mina egna skämt. Eller vänta, jag tror nog att jag väljer att gå ner i spagat."

I boken får man välja bland tre alternativ på frågan vad man gör med sina vänner – vilket stämmer bäst in på dig?
1. Visa upp dina partytrick
2. Prata om dig själv
3. Skratta åt dina egna skämt. 

När jag var yngre så hetsade mina vänner mig ofta att visa min vighet, jag jobbade som cirkusartist när jag var barn (long story) så den kom ofta upp på fester. Men nu som vuxen blir jag sällan hetsad till att gå ner i spagat på företagsfesterna... men skulle nog mest köra på "visa upp mina partytrick". 

På en skala mellan Nelson Mandela & Vladimir Putin, hur är din konflikthantering med dina vänner?
Om det vore jobb skulle jag säga Putin hahaha men med vänner är jag mer Mandela tror jag.

Du klarade alla frågor med bravur, grattis! Hur ska du fira?
Kanske ska köra mitt gamla partytrick och gå ner i spagat.

Doppresent från Artilleriet

Både soffgruppen (skargaarden), mattan och fåtöljen (Gloster) är för utomhusbruk och tål det skandinaviska vädret.

Image

För att bryta upp mellan uteplatsen i trä och sten har Lina planterat gräs.

Doppresent från Artilleriet
Image
Image
Doppresent från Artilleriet
Image

Nils bjuder på underhållning. 

©Stacking stories / all rights reserved / 2021

SE

Small steps great stories

En fylla-i-bok om dig och ditt barn – från graviditet till skolstart.

Läs mer
Image

Me Me Me

Boken som hjälper dig att skriva berättelsen om ditt eget liv.

Läs mer
Bild på fylla i bok för hela familjen

The family book

Boken om din familj – skriv om varandra, till varandra och tillsammans.

Läs mer