Bästa presenten till nyfödd

Anna RoströmInspiration, Tips

Inspiration

Bästa presenten till nyfödd

Inspiration

Bästa presenten till nyfödd

Kollegan har fått barn, din brors unge ska döpas och det är dags för babyshower för din barndomskompis. Vad ger man som både är snyggt, trendigt, bestående och personligt?

Dop, namngivningsfest, babyshower eller det nyare fenomenet gender reveal. Det är mycket att fira kring ett nytt litet liv, och många av de mer amerikanska traditionerna såsom baby shower och  gender reveal har börjat leta sig över Atlanten och etablerar sig alltmer i Sverige. Gemensamt för alla events kring en stor gravidmage eller en liten baby är mer eller mindre uttalade förväntningar på presenter.

Så vad ska man ge?

skandinavisk design

Det mesta man får till ett barn har en ton av rosa eller ljusblått. Att hitta en present som faktiskt är snygg samtidigt som den fyller en funktion är värt att lägga tid på. Vi gillar The Straws Changing Basket och tipsar naturligtvis gärna även om boken Small steps Great Stories.

Fokus på föräldern

Visst, barnet i all ära, men det nya liv som väntar föräldrarna förtjänar kanske också uppmuntran. I boken Small steps Great stories ligger mycket fokus på att fånga in den vuxnas upplevelse av föräldraskapet, lika mycket som det är en dokumentation av barnets uppväxt. Att ge ett presentkort på en härlig restaurang eller bio, och erbjuda barnvakt när de känner sig redo är uppskattat. Lite vuxentid är ren lyx när man är nybliven förälder.

Image

Coffee table-bok 600 kr från Stacking Stories med inspirerande frågor på svenska. Från plusset till skolstart. Snäcka och baby basket från The Straw

"Den perfekta doppresenten som passar både pojkar och flickor och som håller i framtiden."
Något personligt

Att det inte ska bli en silversked i mängden känns viktigt för många. Ett tips är att köpa en vacker inredningsdetalj, som exempelvis Candle Pin från Artilleriet och låta gravera den med barnets namn och födelsedatum. Det kommer att bli en uppskattad present både för föräldrarna och för barnet den dag det är dags att flytta hemifrån. Samma tanke ligger bakom boken Small steps Great stories - att det ska vara en härlig present för föräldrarna att fylla i och bläddra tillbaka i under barnets uppväxt, men som sedan blir något värdefullt för barnet den dag hen är vuxen och kanske själv blir förälder.

Doppresent från Artilleriet

Candle pin 400 kr från Artilleriet.se

Image

Ett stort gosedjur i mjuk pile utformat som en giraff från H&M 299 kr

©Stacking stories / all rights reserved / 2020

SE

Small steps great stories

En fylla-i-bok om dig och ditt barn – från graviditet till skolstart.

Läs mer
Image

Me Me Me

Boken som hjälper dig att skriva berättelsen om ditt eget liv.

Läs mer
Bild på fylla i bok för hela familjen

The family book

Boken om din familj – skriv om varandra, till varandra och tillsammans.

Läs mer