Det var tuffare än vi hade trott

fannymmReal Stories

Real Stories

Det var tuffare än vi hade trott

Real Stories

Det var tuffare än vi hade trott

Sömnbrist, närhetstörstande barn, amning som strular, mom-shaming. Att få barn är fantastiskt men det pratas sällan om det som kan vara jobbigt. Så mycket skuld och tårar det hade sparat mig om jag vetat att det var normalt att känna såhär.

Hej Hanna och Gabbe, tack för att vi får titta in i ert liv. Vilken fantastisk lägenhet och så välstädat, vad är tricket? Eller ska jag fråga, hur många timmar har ni panikstädat innan vi kom?
Hanna: Haha, vi är nog lite besatta av att ha det fint omkring oss och gillar att ha det städat. Det blir en skönare känsla att vara hemma då.

Gabbe: Men just nu är vi inte så sugna på att lägga så mycket mer kärlek på den här lägenheten för vi har precis sålt och håller på att renovera en ny lägenhet så mentalt är vi mycket i den nya lägenheten. 

Spännande, renovera lägenhet och barn, ni har fullt upp med andra ord?
Hanna: Ja vi flyttar (förhoppningsvis) om någon månad bara men vi har haft sån tur. Nya lägenheten ligger i samma hus som vi bor i nu men två våningar upp, så det har underlättat en hel del att sköta renoveringsprojekt genom att springa mellan bara. Sen tycker vi sånt här är kul, det ger också energi även om det är tufft ibland. 

Image

En närhetstörstande och perfekt liten kille

Image

Hanna & Gabbe älskar sin sekelskiftesdröm i Uppsala.

Image
Image

Utdrag från boken kring första tiden som förälder.

"Vi hade en tuff start. Mom-shaming från barnmorskor och amning som strulade."

Nu har ni fått några veckor att landa, hur är livet som förälder?
Hanna: Vi hade en tuff start. Allt från mom-shaming från barnmorskor till amning som strulade och ett barn som från dag ett haft ett STORT närhetsbehov och är på oss dygnet runt.

Finns det något ni önskar att någon berättat för er om hur det är att få barn?
Gabbe: Vi önskar att fler pratat om hur tufft det kan vara i början. Det är inget man pratar om utan det man ser är bara rosa moln med en liten bebis. 

Hanna: Jag grät mycket första tiden och mådde dåligt, och det är svårt att lösa själv när man inte får rätt hjälp och stöttning från vården. Man är så skör som nybliven mamma så att höra att man gör fel eller att man är dålig för att man tycker det är tufft påverkar en otroligt mycket.

Gabbe: Vi var inställda på att man stundtals skulle kunna lägga ner sitt barn när det sov, så livet vändes verkligen upp och ner när vi insåg att någon av oss hela tiden måste bära på honom.

Hanna: Ja - bärselen har verkligen varit en bra investering, haha.

Efter en bebisleverans så verkar nya rädslor också levereras. Hur ser den biten ut, vilken är den största rädslan och högsta önskan just nu?
Hanna: Det här kommer låta konstigt, men förutom sömn så är min högsta önskan att få fönstershoppa helt själv en hel dag. Konstigt att något som man innan tog för givet att kunna göra nu är en lyx.

Gabbe: För mig har det varit jobbigt att vara borta från Noah på dagarna, jag har varit rädd att han inte ska komma ihåg mig på samma sätt när jag kommer tillbaka. Därför har jag försökt jobba mycket hemifrån .

Image
Image
Image
Image
Image
Image

"Det är något magiskt med äldre lägenheter. Takhöjden, ljuset och känslan är svår att få till i en ny lägenhet "

Hur ser dagarna ut just nu?
Vi lägger otroligt mycket tid på att planera inför nya lägenheten, säger Hanna. Det känns som att vi lever renovering och bebisprat just nu, haha.

Sömnen, den frågan kommer alltid till nyblivna föräldrar. Hur sover ni, på en skala mellan "Törnrosa" och "vadå sömn?!"?
Gabbe: Känns lite jobbigt att säga att jag sover bra när jag vet att Hanna är uppe hela nätterna och ammar.

Hanna: Det har ändå varit tur att Gabbe kunnat vara hemma så mycket nu under Covid-19 och löst av mig på morgonen så jag fått någon timmes sömn i alla fall. Jag var inte alls beredd på vad sömnbristen gör med en.

Sist, vad är det bästa just nu?
Hanna: Att jag börjar må bättre och kan njuta mer, att få se hans leende och hur han utvecklas till en liten egen person är magiskt.

Gabbe: Att vi är en familj, det är stort.

Image
Image
©Stacking stories / all rights reserved / 2020

SE

Small steps great stories

En fylla-i-bok om dig och ditt barn – från graviditet till skolstart.

Läs mer
Image

Me Me Me

Boken som hjälper dig att skriva berättelsen om ditt eget liv.

Läs mer
Bild på fylla i bok för hela familjen

The family book

Boken om din familj – skriv om varandra, till varandra och tillsammans.

Läs mer