lescarf är min andra bebis

Anna RoströmReal Stories

Real Stories

lescarf är min andra bebis

Real Stories

lescarf är min andra bebis

Karin möter oss i hallen med pigga glada ögon och en liten Frank på armen. Han ska strax få sova men innan dess hinner vi ta en lunch och snacka föräldraskap, entreprenörskap och nya samarbetet med Olivia Palermo.

Vi träffar Karin Bylund hemma i den ljusa och luftiga sekelskiftestrean på Surbrunnsgatan i Stockholm. Här bor också gulliga Frank som nu är sex månader, Karins man David och familjens hund Nalle. Karin grundade bolaget lescarf tillsammans med Natalie Karlsson 2018, och de har fått stora framgångar och internationellt genomslag sedan dess. Deras tidlösa silkesscarves har blivit uppmärksammade i Vogue och Elle, och höjer lyxkänslan på vilken outfit som helst. Senaste nytt är att de släpper en samarbetskollektion med Olivia Palermo, något Karin berättar om med stolthet i rösten. Fattas bara, vi är sjukt imponerade av både Karin, lescarf och hennes coola inställning till sitt föräldraskap.

Hej Karin! Tack för att vi får komma och hälsa på dig och fina Frank! Hur är läget idag?
- Lite trött men glad, och det är så kul att ha er här!

Ni har precis sålt den här lägenheten, berätta om era husplaner?
- Vi har köpt en tomt på Ekerö och ska bygga hus. Just nu känns allt kul men också stort - vi inser att det är tusen saker att tänka på och till det tusen till som vi inte vet om än. Planen är att vi ska kunna fira julen 2021 i nya huset, med hund och barn. Men till dess är det lång tid och mycket att sätta tänderna i. Golvval, till exempel, det sitter vi med just nu.

Doppresent från Artilleriet

Just No.1 är en av lescarfs mest populära produkter. Här på en av Karins egenbyggda piedestaler.

Image

Karin med sonen Frank, sex månader

Image

Olivia Palermo coronastylad i lescarf No. 1. Bild från le-scarf.com

Image

No. 16 ger Lisa Aikens outfit det där lilla extra lyftet. Bild från le-scarf.com

Image

Klassiskt möter modernt. Bild från @whowhatwear / le-scarf.com

Vi tänker att du ska få svara på uppslaget i boken som handlar om stil och mode. Det är ju egentligen anpassat för barn, men vi kör ändå. Hur klär du dig helst?
- Stilrent, bekvämt och minimalistiskt. Just bekvämligheten dominerar dock dessa dagar, med Frank och jobb hemifrån. Kan sakna att klä upp mig lite mer.

Det känner vi igen, haha, föräldraledigheten är inte ett pärlband av cocktailpartyn precis. Nästa fråga - var hamnar du i din stil på en skala mellan "Slumpmässigt" och "Noga utvalt"?
- Allra längst ut mot "Noga utvalt" faktiskt, det gäller även myskläderna jag strosat runt i större delen av tiden sedan jag blev gravid.

Vad är viktigast när du väljer kläder?
- Känsla, färg (eller brist på färg) och gärna mjukhet.

Image

Utdrag från boken Small steps Great stories. Köp boken här.

Doppresent från Artilleriet
Doppresent från Artilleriet

Frank klär ypperligt i lescarfs No.16. 

Image
Image
Image
Image

"Innan jag fick barn trodde jag att jag skulle längta tills barnet blev stort - men nu vill jag stanna tiden"

Doppresent från Artilleriet
Image
Image

Du har ju en tvååring också - bolaget lescarf som du driver ihop med Natalie Karlsson sedan 2018. Hur har det gått att kombinera entreprenörskapet med föräldraskapet?
- Det finns ju både för- och nackdelar med att driva eget när man är förälder. Fördelarna är förstås att det är flexibelt, och att man säkerligen älskar och brinner för det man gör - men nackdelen är att du har svårt att stänga av. På ett vanligt jobb hade jag kunnat sätta ett auto-reply i april och sedan loggat ur helt. Nu är det ständigt något som pockar på uppmärksamhet. Jag försöker att stänga av telefonen och ta bort appar för att kunna fokusera på Frank. Sedan sätter jag mig vid datorn i stället när det är dags att jobba. 

Du känns väldigt avslappnad för att vara förstagångsförälder - hur kommer det sig tror du?
- Ja, hur kommer det sig? Vi fick höra redan på BB att vi kändes avslappnade, haha. Jag tror helt enkelt att det beror på att jag och David som personer är väldigt lugna och trygga. Dessutom har föräldraskapet varit så självklart från dag ett, och jag har helt litat på mig själv i rollen som mamma.

"Jag googlade nog till och med "mitt barn vill inte gosa" innan jag fattade att det var helt normalt och att barn är olika"

Vad är den största överraskningen med att bli förälder?
- Innan jag fick barn såg jag mig inte som en bebisförälder. Jag trodde att jag skulle längta tills han blev stor, men nu vill jag bara stanna tiden, haha. Det går så fort! Plus att jag trodde att det skulle vara mer gos - han vill sällan ligga och mysa utan hellre dra iväg på äventyr. 

Haha, vem har han fått det från tro?
- Kanske från mig... Eller så är det bara hans alldeles egna egenhet! 

Nu ska du få fortsätta flyttstäda (kul) men tack för att vi fick komma och hälsa på - vi hoppas att vi får komma och hälsa på i nya huset sedan och se hur golvet blev!
- Ni är så välkomna!

Vill du ser mer av lescarfs fantastiska produkter så titta in på deras hemsida.

Doppresent från Artilleriet

Karin Bylund med sonen Frank

Doppresent från Artilleriet
Image
©Stacking stories / all rights reserved / 2020

SE

Small steps great stories

En fylla-i-bok om dig och ditt barn – från graviditet till skolstart.

Läs mer
Image

Me Me Me

Boken som hjälper dig att skriva berättelsen om ditt eget liv.

Läs mer
Bild på fylla i bok för hela familjen

The family book

Boken om din familj – skriv om varandra, till varandra och tillsammans.

Läs mer