uteliv & inneställen – Semestertips för sommaren 2021

Anna RoströmInspiration, Tips

Inspiration

uteliv & inneställen – Semestertips för sommaren 2021

Inspiration

uteliv & inneställen – Semestertips för sommaren 2021

Semestern tillbringas i år i vårt avlånga vackra land. Men vart ska man åka? Vi har listat Sveriges bästa semestertips, smultronställen för familjer som vill uppleva Sverige med nya ögon.

SMALL STEPS GREAT STORIES är en designad fylla-i-bok om dig och ditt barn som du kan fylla med minnen från graviditet till skolstart. En bok som du gärna låter ligga framme på soffbordet och fyller med vardagens små ögonblick och livets stora händelser – men såklart också alla härliga sommarminnen.

I den här guiden har vi samlat våra absouta favoritplatser runt om i Sverige för att du ska kunna skapa nya minnen tillsammans med de du älskar i sommar. Vi önskar er en lång och lugn (så gott det går med småbarn) semester fylld av lyxiga badrockar, glassätartävlingar, dopp i blanka sjöar och skrubbsår på knäna.

Låt sommaren börja.

Om du vill spara hela guiden och ha med i mobilen, ladda ner den här:

Semesterguide 2021
NORRLAND

Arctic Bath Sweden
Ett unikt hotell och spa långt från trängsel som funkar lika bra på sommaren som på vintern. Möjlighet att hyra ett eget hus för familjen lockar oss.

Niehku mountain villa
Ta med familjen till Fjällvärldens hjärta. Niehkus idé är att erbjuda den bästa och mest storslagna fjällupplevelser, oavsett säsong, kombinerat med lyxig komfort och god mat.

Varghotellet på Järvzoo
Att bo med vargar runt knuten är garanterat uppskattat för barn som älskar djur. Som gäst på Varghotellet har du fri tillgång till djurparken under hela din vistelse.

Granö Beckasin ligger mitt i naturen vid den vackra Umeälven. Här kan du spendera natten i ett Fågelnäste uppe bland trädens toppar, glida nedströms älven på en timmerflotte eller skåda det vackra norrskenet.

Taktältarna i Åre
Du kanske tillhör dem som redan testat glamping och nu vill styra ditt eget äventyr? Ett spännande och annorlunda alternativ är att hyra ett taktält – ett tält som du fäster på bilens vanliga takräcken. Välj var du vill slå läger, bred ut madrassen och klättra upp till kojs på en stege. Hos Taktältarna i Åre kan du hyra ditt tält i upp till en månad, så varför inte spendera hela sommarsemestern på jakt efter Sveriges bästa utkiksplats?

Hölick havshotell
Hölick Havsresort erbjuder en unik upplevelse nära natur, hav och stränder, utan avkall på bekvämligheter. På Hölick är boendet en del av upplevelsen. Bo i eget designhus, på hotellet eller testa att bo i tipi-tält inredda med dubbelsäng, fåtöljer, mattor och belysning och utrustade med el och en terrass med utomhusmöbler.

Fjällnäs Högfjällshotell
I en avslappnad miljö, precis vid vattenbrynet till sjön Malmagen hittar du Sveriges äldsta fjällhotell. Här njuter du av en exklusiv fristad nära naturen. Under åtta olika årstider har man den orörda vildmarken precis utanför dörren. Här finns ett härligt spa, en restaurang  och mycket aktiviteter för stora och små.

Treehotel
Bo bland molnen! Precis som namnet antyder så är detta ett hotell byggt uppe bland trädkronorna. Ta med familjen på en utflykt ut i naturen under årets alla skiftningar. Du kommer garanterat att inspireras både på och runt Treehotel.

Copperhill Åre
Ett design- & spahotell med vidsträckta vyer över fjällvärden. Boka in dig på deras spa, upplev de fantastiska vandringslederna i närheten eller låt barnen leka loss i hotellet tv-spelshörna. Perfekt resmål, även på sommaren.

Bilder och texter kommer från respektive hemsida.

Taktältarna Åre
Tree hotel
Tree hotel, tänk att bo bland trätopparna.
Image
På Arctic Bath kan man förutom vanliga rum boka familjerum för upp till 5 personer.
Copperhill Åre sommar
Copperhill I Åre, perfekt plats att semestra på även på sommaren.
SVEALAND

Ruin retreat
Ruin Retreat-villan är på totalt 200 kvm med fyra sovrum – tre dubbelrum och ett med enkelsängar. Här finns också två badrum varav ett med bastu. Husets hjärta är poolområdet med vacker utsikt. Perfekt för att spendera en helg i lyxigt boende för den stora familjen eller åka iväg med vänner och barn som vill ha det privat.

Happie camp
Känner du att friluftsliv ser härligt ut men kanske inte är för dig och att den orörda naturen verkar svårtillgänglig? Happie Camp erbjuder en unik hemester i Värmland med exklusiva boenden i skogen. Hos Happie Camp är det enkelt uppleva naturen på ett bekvämt sätt.

Djupvik hotel
Här erbjuds ett naturnära och stilfullt boende med modern mat och dryck. Alldeles nedanför hotellet ligger den vackra och barnvänliga sandstranden. Allt inramat av den fantastiska utsikten med de magiska Karlsöarna i fonden.

Korsa Forest Camp
En typsisk dag på Foresta Camp: Vakna upp till skvalpande vågor. Ät frukost på bryggan. Ta en paddeltur på Hinsen. Plocka blåbär, lingon och kantareller. Ta ett dopp i Hinsens klara vatten. Ligg i en hängmatta tillsammans vid lägerelden. Somna i en skön säng.

Yasuragi kids
Under några veckor i sommar anpassas Yasuragi för de yngre barnen. I den traditionella japanska kulturen ryms inte bara stillhet och harmoni – leken, skrattet och fantasin har minst lika stor plats för både vuxna och barn. Tanken är att ni får tid tillsammans i en rogivande miljö utan mobiler.

Ösjönäs
Ett stenkast från trängsel, buller och stress breder tystnaden och lugnet ut sig i ett av Sveriges sydligaste urskogsområden. Mitt i denna magiska skog finns Ösjönäs. Här väntar äventyret på dig som söker förtrollande vacker natur.

Fabriken Furillen
Fabriken Furillen är designhotellet som förutom en helt unik industriell hotellbyggnad också inbegriper ett par små naturnära stugor på praktiskt cykelavstånd. Hotellrestaurangen är signerad Mikael Nypelius och Karl Sjöström, som tillsammans skrivit boken Ciderrevolution!. Matsedeln består huvudsakligen av nyskördade råvaror från Nypelius familjegård.

Svartsö Logi
Svartsö Logi slog upp sina första lyxtält så tidigt som 2014 och sedan dess har de fullbokade succésäsongerna avlöst varandra. Canvastälten som står precis vid vattenbrynet är inredda med dubbelsäng, ljuslyktor och elkamin. Ingen dusch – kliv i stället ut på ditt privata trädäck och starta dagen med ett havsdopp. I bokningen ingår en femrättersmiddag på hyllade och alldeles närliggande Svartsö Krog, som i sig är värd en utflykt.

Fejan Outdoor
Bildgoogla ”glamping” – precis så ser det ut på Fejan. Deras fem canvastält har varsin altan ut mot vattnet och är inredda med ljuslyktor, vedspis och dubbelsäng med hotellakan. Vanligtvis äts en gemensam middag vid långbord intill vattnet, men i år får varje sällskap ingredienser och redskap för att själva kunna tillaga måltider utomhus vid tältet.

Lindeborg Eco Retreat
En plats för att stanna upp och andas. Boende i vackra rum med närhet till natur och gårdens djur. Boka en weekend för familjen eller ta med vännerna på yoga-retreat. Beläget utanför Nyköping, endast en och en halv timmes bilresa från Stockholm.

Bilder och texter kommer från respektive hemsida.

Image
Hippie camp
Happie camp, unik hemester i Värmland
spa med barn I Stockholm
Under några veckor i sommar anpassas Yasuragi för de yngre barnen.
Fejan camping sommar 2021
Önskebilden på hur man vill vakna upp om man väljer att tälta på semestern.
GÖTALAND

Salt & Sill
Ett modernt hotell som bokstavligt talat ligger på havet. Bo hela familjen på Salt & Sills flytande hotell och njut av den prisbelönta och internationellt erkända restaurangen när ni inte ligger i sängen och tar in havsutsikten.

Upperud 9:9
Ett modernt hotell i gammal bruksmiljö. Sov gott i spannmålssilon, morgonsimma i Dalslands kanal, vandra på Pilgrimsleden med kökets goda lunchpaket i ryggsäcken och avsluta dagen med en svalkande drink i solnedgången på bryggan.

The Vipp Shelter
Även om det här boendet kanske saknar aktiviteter för barn så kan vi inte utelämna det från listan. Exklusiv compact living för den allra kräsnaste, en naturupplevelse med lyxig impact helt enkelt.

Rörbäck Forest Retreat
Ett arkitektritat hus med omsorg i varje detalj där man inte kompromissat i vare sig estetik eller kvalitet. På Rörbäck finns ingen TV – men det saknar man knappast när man sitter i växthuset på kvällen med ett glas vin, lagar god mat och umgås. Sommaren 2021 kommer en pool att vara på plats.

Björholmens Marina
Mitt i Bohuslän på nordvästra Tjörn i ett välbevarat fiskeläge finns Björholmens Marina. Här präglas allt av havet – dofterna, smakerna och aktiviteterna.

TypeO loft
Ett annorlunda B&B beläget i södra Skåne. Checka ut från vardagen och checka in i lugn och stillhet. Somna i solnedgången, vakna med ljuset. Här, på ett avskiljt läge i utkanten av Österlen, kan du njuta av att låta tiden gå i din takt.

PM & Vänner Hotel
Smålands stolthet i hotellväg. Deras gastronomiska filosofi är baserad på de tre grundstenarna skog, äng & sjö. Hotellets design följer samma princip. Kärleken och passionen till mat och dryck samt design ska vara tydligt genom hela vistelsen.

Eriksbergs Safaripark
Välkommen till Nordens största safaripark, belägen i vackra Blekinge. Här möter du det vilda livet på djurens villkor. Bo sen i SynVillan, ett spektakulärt naturboende med fantastisk utsikt över Mahraviken. Genom ett glasgolv har du möjlighet att se djuren som utfodras under huset som är ritat av Thomas Sandell.

Stedsans in the Woods
På gränsen mellan Småland och Halland har matstylisten och kokboksförfattaren Mette Helbæk och hennes man Flemming Schiøtt Hansen flätat samman danskt hygge med svenskt friluftsliv. Här bor man i minimalistiska trästugor och sover i vackra, ekologiska linnelakan. Maten är närproducerad och nyskördad, på dryckeslistan finns naturvin och Mettes egen kombucha.

Örum 119
Ett litet gårdshotell på Österlen med kärlek för detaljer. En perfekt ”hide-away” för dig som söker ett lyxigt boende på Österlen – en avskild och inspirerande plats som samtidigt tillhandahåller gårdshotellets alla bekvämligheter.

Bilder och texter kommer från respektive hemsida.

Image
Image
Rörbäck Forest Retreat,  ett arkitektritat hus som du och din familj kan hyra.
Image
Sugen på city semester, bo på PM & Vänner i Växjö och bada i deras pool på taket.
©Stacking stories / all rights reserved / 2021

SE

Small steps great stories

En fylla-i-bok om dig och ditt barn – från graviditet till skolstart.

Läs mer
Image

Me Me Me

Boken som hjälper dig att skriva berättelsen om ditt eget liv.

Läs mer
Bild på fylla i bok för hela familjen

The family book

Boken om din familj – skriv om varandra, till varandra och tillsammans.

Läs mer