Featured image for “Jul jul, strålande julklappstips”

Jul jul, strålande julklappstips

Det är ingen hemlighet att vi har en förkärlek för böcker. Men det finns annat härligt också såklart, vi har samlat på oss en massa härliga klapptips – häng med! (Kanske att det smög med en bok också).
Läs mer
Featured image for “Fars dag 2023 – de bästa presenterna”

Fars dag 2023 – de bästa presenterna

För pappan som kramar, skjutsar, packar, tröstar, leker, matar och nattar. Och för pappan som alltid funnits där. Väl värda att fira tycker vi, och här är listan på våra egna presentfavoriter.
Läs mer
Featured image for “Så håller du relationen vid liv under småbarnsåren – fem ovärderliga tips”

Så håller du relationen vid liv under småbarnsåren – fem ovärderliga tips

Det är ingen hemlighet att småbarnsåren för de flesta innebär en påfrestning för förhållandet. Men, till er räddning har vi fem tips som vår testpanel har provat med mycket gott resultat (dvs inte skilsmässa) (än).
Läs mer
Featured image for “Barnnamn – alla populära och unika namn 2023”

Barnnamn – alla populära och unika namn 2023

Klassiskt, trendigt eller unikt? Att välja namn till sitt barn är bland det roligaste och svåraste. Och på något sätt blir det ofta helt rätt, oavsett vad man landar i till slut. Här är de populäraste namnen just nu – och även 28 namn med lite internationell touch.
Läs mer
Featured image for “Sju tips för att hitta energin under småbarnsåren”

Sju tips för att hitta energin under småbarnsåren

Småbarnsåren kan vara en otroligt utmattande tid. Vem har inte stått i mataffären och kommit på sig själv med att vagga kundvagnen samtidigt som man inte har en aning om vad det var man kom dit för att köpa? Visst, tröttheten kommer som en paketdeal med de flesta bebisar, men det finns några knep att ta till för att kanske få lite mer energi.
Läs mer
Featured image for “Den perfekta operfekta föräldraledigheten”

Den perfekta operfekta föräldraledigheten

Vi har träffat Anna som bor med sin sambo och sina två barn, Stig och Sven (hur coola namn) i en inspirerande sekelskifteslägenhet i Stockholm. Vi snackade ut om vad föräldraledigheten gör med psyket och får tips på bästa aktiviteterna att göra med barn i Stockholm. Som vanligt högt och lågt, kliv på!
Läs mer
Featured image for “Mors dag – våra bästa tips på presenter”

Mors dag – våra bästa tips på presenter

Frukost på sängen, gulliga teckningar från barnen och sovmorgon i all ära – men visst blir man ändå extra glad för ett litet paket. Här är det vi suktar efter inför Mors Dag.
Läs mer
Featured image for “Baby blues eller tredagarsgråten – så möter du den”

Baby blues eller tredagarsgråten – så möter du den

Baby blues är den kanske mest välkända benämningen på det svarta hål som kvinnor – och faktiskt också deras partners – kan sugas in i runt tre dagar efter förlossningen. Vi ska kolla närmare på fenomenet.
Läs mer
Featured image for “Om gravidträning, köksrenovering och en kväll på akuten.”

Om gravidträning, köksrenovering och en kväll på akuten.

Nathalie är en träningstyp. Nu ska man kanske inte kategorisera folk men vi gör det ändå pga roligare så. Så vad gör en träningstyp när hon blir gravid? Eftersom vi är soffpotatisar så vet vi inte men vi mötte upp Nathalie (träningstypen) och pratade träning, köksrenovering och hur man gör när sin 2-åring bränner sig på 400 grader varm lavasten. Högt och lågt, som vanligt.
Läs mer
Featured image for “Att välja BB i Stockholm”

Att välja BB i Stockholm

Vi ville veta hur barnmorskor och andra som jobbar inom vården resonerar när de själva ska välja förlossningsklinik i Stockholm. Häng med hem till Caroline & Khaldon och hör allt om vilket BB de valde och varför.
Läs mer
Featured image for “BB väskan – allt du behöver (och inte behöver) packa”

BB väskan – allt du behöver (och inte behöver) packa

Långa listor på vad man ska packa i BB-väskan finns det gott om. Den stora frågan är om man verkligen behöver allt? Vi har frågat runt bland nyblivna föräldrar och även skapat en bas-lista med nödvändiga saker att packa.
Läs mer
Featured image for “A creative home meets the minimalist baby book”

A creative home meets the minimalist baby book

Dennis’ and Anna’s home is a mix of a lot; of old, limited collections from IKEA, and of homemade ones. “If you have a big budget, it’s much easier to design a beautiful home – but also maybe more boring. With a small budget, there is often only the hardware store and a spray can, but it is also a lot more fun.” – Anna & Dennis
Läs mer
Featured image for “Louise Hjorth om livets stora frågor – hur barn blir till och hur soffor förblir vita”

Louise Hjorth om livets stora frågor – hur barn blir till och hur soffor förblir vita

Den höga sekelskiftesdörren öppnas med ett energiskt ryck, och vi möts av 162 cm Louise Hjorth. Hennes skånska dialekt känns som en varm kram när vi kliver in i lägenheten och försöker skaka av oss det kalla regnet.
Läs mer
Featured image for “Bästa julklappstipsen för den som vill vila”

Bästa julklappstipsen för den som vill vila

Mjuka paket var aldrig en hit när man var yngre, men med åren så finns det något lyxigt med att krypa upp i en fin och skön pyjamas med en fluffig pläd omkring sig. Det och många andra tips för den som vill chilla under julen hittar ni här.
Läs mer
Featured image for “Julklapparna du inte vill lämna tillbaka”

Julklapparna du inte vill lämna tillbaka

De bästa presenterna är de som man återkommer till om och om igen. De som liksom finns där i vardagen och följer en genom livet. Ja – vi pratar om boken såklart. Men också om ett par andra julklappstips vi har samlat på oss. Bara för dig!
Läs mer
Featured image for “Presenttips för naturälskaren”

Presenttips för naturälskaren

Äntligen tid för att hitta på roliga aktiviteter! Dagsljus har vi kanske bara någon timme om dagen, men använd den på bästa sätt. Här listar vi nio julklappar till den som gillar att röra på sig!
Läs mer
Featured image for “Bästa julklappstipsen för livsnjutaren”

Bästa julklappstipsen för livsnjutaren

En jul för återhämtning efter ett mycket speciellt år. En del vill vila sig till återhämtning, för andra är det bästa sättet att hämta energi att njuta av god mat och dryck. Vi har listat våra favoritklappar – för den som älskar att laga och för den som älskar att äta.
Läs mer
Featured image for “Pyssel som ger tid med varandra i jul”

Pyssel som ger tid med varandra i jul

Att få tid med nära och kära borde vara årets julklapp därför har vi satt ihop en lista med julklappar som kommer uppmuntra till att umgås och pyssla ihop så ni kan skapa både minnen och konst.
Läs mer
Featured image for “Fars dag – våra bästa presenttips”

Fars dag – våra bästa presenttips

För alla pappor som kramar, skjutsar, packar, tröstar, leker, matar och nattar. Värda att fira tycker vi, och här är vår lista på härliga presenter att ge dem.
Läs mer
Featured image for “Lettering – bästa tipsen om pennor”

Lettering – bästa tipsen om pennor

Att skriva blev hennes terapi. Sofie Björkgren-Näse drabbades av utbrändhet efter småbarnsåren och fann då kärleken till lettering. Idag är hon en av Sveriges bästa på just det (lettering alltså inte utbrändhet). Vi har träffat henne och snackat om dyraste pennorna är bäst, hur man skriver snyggt och om att bryta upp och flytta familjen till Finland. Högt och lågt, som vanligt i våra möten.
Läs mer
Featured image for “Populära namn 2021”

Populära namn 2021

Populära, trendiga & lite ovanliga namn. Vad väljer du för namn till ditt barn? Att välja namn är bland det roligaste och svåraste. Vi hoppas att våra listor ska inspirera.
Läs mer
Featured image for “Mors dag – bästa presenttipsen”

Mors dag – bästa presenttipsen

Frukost på sängen, gulliga teckningar från barnen och sovmorgon är bara en hygienfaktor. Vi har botaniserat på toppen av våra önskelistor för att ge er de allra godaste tipsen på present inför Mors Dag (eller när som helst). Håll till godo.
Läs mer
Featured image for “uteliv & inneställen – Semestertips för sommaren 2021”

uteliv & inneställen – Semestertips för sommaren 2021

Semestern tillbringas i år i vårt avlånga vackra land. Men vart ska man åka? Vi har listat Sveriges bästa semestertips, smultronställen för familjer som vill uppleva Sverige med nya ögon.
Läs mer
Featured image for “Poolguide 2021- Skapa sommarminnen runt poolen”

Poolguide 2021- Skapa sommarminnen runt poolen

Fler och fler skapar sina sommarminnen hemma istället för att resa iväg. Och många drömmer om en egen pool, men att bygga pool kan kännas som ett stort projekt. Vi har tittat in hos Anna & Henrik som delar med sig av sitt poolbygge och ger sina tips på vad de lärde sig längs vägen.
Läs mer
Featured image for “Modernt liv till gammalt hus”

Modernt liv till gammalt hus

Även om du inte planerar någon resa nu med tanke på Covid-19 så kan man tillåta sig att resa mentalt. Din första destination blir till Palma. Uppe bland trädkronorna i bergen besöker vi ett gammalt hus som fått nytt liv via en skandinavisk familj.
Läs mer
Featured image for “En plats för egentid och vänner”

En plats för egentid och vänner

Lina skrattar – hon gör ofta det när hon hänger med barndomsvännerna från Dalarna. Alla konstaterar med glimten i ögat att Linas oas på Lidingö är en bra kompismagnet. Vi kan inte annat än att hålla med, vem vill inte vara kompis med Linas uteplats (och Lina också såklart).
Läs mer
Featured image for “Sekelskiftesdröm om mer än 34 kvadrat”

Sekelskiftesdröm om mer än 34 kvadrat

Det är snöglopp och det för januari så karaktäristiska grådassiga vädret ute när Emelie Ekman öppnar dörren till den sekelskifteslägenhet vi så ofta har sett glimtar av på instagram. Genast känns allt bättre – häng med du också.
Läs mer
Featured image for “Alla hjärtans dag – bästa presenttipsen”

Alla hjärtans dag – bästa presenttipsen

Alla hjärtans dag – jippo eller ej, presenter är alltid kul att ge och få. Vi har valt ut våra favoriter som passar lika bra att ge bort till någon du tycker om, som till dig själv.
Läs mer
Featured image for “Vinterresa för familjer 2021”

Vinterresa för familjer 2021

Skidorterna ser ut att bli fullbokade så för att ni ska slippa brottas med alla andra i de svenska fjällen har vi istället plockat fram några guldkorn som ni garanterat kommer slippa trängsel på. Säkrare, mysigare och något helt nytt.
Läs mer
Featured image for “lescarf är min andra bebis”

lescarf är min andra bebis

Karin möter oss i hallen med pigga glada ögon och en liten Frank på armen. Han ska strax få sova men innan dess hinner vi ta en lunch och snacka föräldraskap, entreprenörskap och nya samarbetet med Olivia Palermo.
Läs mer
Featured image for “Bästa presenten till nyfödd”

Bästa presenten till nyfödd

Kollegan har fått barn, din brors unge ska döpas och det är dags för babyshower för din barndomskompis. Vad ger man som både är snyggt, trendigt, bestående och personligt?
Läs mer
Featured image for “Det var tuffare än vi hade trott”

Det var tuffare än vi hade trott

Sömnbrist, närhetstörstande barn, amning som strular, mom-shaming. Att få barn är fantastiskt men det pratas sällan om det som kan vara jobbigt. Så mycket skuld och tårar det hade sparat mig om jag vetat att det var normalt att känna såhär.
Läs mer
Featured image for “Inspirerande villa”

Inspirerande villa

Vi tittade in i Linas fantastiska trädgård i ett tidigare inlägg men kände att vi också ville visa insidan, inte Linas insida utan hennes hems insida. Följ med, det blir kul. 
Läs mer